Авдіївські учні у Верховній Раді України

20 квітня 2015 року на запрошення народного депутата Анатолія Сергійовича Євлахова і за активного сприяння сільського голови Анатолія Миколайовича Адаменка ми, учні Авдіївської ЗОШ І-ІІІ ступенів, відвідали столицю нашої Батьківщини – місто-герой Київ.

На комфортабельному та дуже зручному автобусі, ми прибули до Києва де нас зустрів помічник депутата Ротан Ротанович, який провів цікаву екскурсію містом.

Спочатку ми відвідали арку Дружби народів, де поспостерігали за краєвидами столиці. Потім Михайлівський Золотоверхий собор. З розповіді ми дізнались, що саме в цьому храмі знайшли прилисток студенти, які зазнали поранень під час жорстоких подій на Майдані. В пам'ять про жертви подій Революції Гідності, де постраждали майже наші однолітки, ми запалили свічки в храмі.

Після, ми відвідали найвизначнішу святиню українського народу, пам’ятник часів Київської Русі, стародавню Софію Київську. На внутрішньому подвір’ї собору, де відбувалась виставка писанок, ми побачили роботи наших ровесників з різних куточків України. У Софійському соборі нам провели дуже цікаву екскурсію і ми мали змогу бачити на власні очі фрески й мозаїки ХІ століття. Особливо цікаво було дізнатися про усипальницю Ярослава Мудрого. Незабутнє враження на неас справила мозаїка Оранти – Божої Матері, хранительки Києва.

Наше знайомство зі столицею продовжилось на Майдані Незалежності. Ротан Ротанович розповів про основні події Революції Гідності і показав на ті місця, де вони відбувалися. На власні очі ми побачили місця, де наші співвітчизники віддали життя за наше світле майбутнє.

З Майдану ми вирушили будівлю Верховної Ради України, де на нас чекав Анатолій Сергійович Євлахов. Він показав нам будівлю і розповів багато цікавих фактів про роботу народних обранців, які невідомі широкому загалу. Вразила нас конференцзала і зала засідань, а ще більше кулуари Верховної Ради. В їдальні депутатів на нас чекав смачний обід.

Переповнені емоціями, під стінами Верховної Ради ми виконали Гімн України.

Від щирого серця хочемо висловити подяку Анатолію Сергійовичу Євлахову і Анатолію Миколайовичу Адаменку за чудово організовану, змістовну екскурсію в серце нашої Батьківщини – місто-герой Київ.

З повагою і вдячністю учні Авдіївської ЗОШ І-ІІІ ступенів

Світлини з екскурсії

Кiлькiсть переглядiв: 320