Тепер в області 190 лауреатів премії Софії Русової та 35 лауреатів премії Георгія Вороного

Серед цьогорічних лауреатів премії Софії Русової вчителька початкових класів нашої школи

Стельмах Валентина Василівна.

Педагогічний та учнівський колектив щиро вітає Валентину Василівну з високою відзнакої її праці та бажає творчих успіхів на щедрій педагогічній ниві.

До Дня вчителя у облдержадміністрації відбулось нагородження цьогорічних переможців, а також п’ятьом освітянам було вручено високі державні нагороди та звання.

Новий закон про освіту вже підписаний Президентом. Це такий дарунок освітянам до Дня вчителя, який традиційно відзначається у першу неділю жовтня. Микола Конопацький, начальник управління освіти і науки облдержадміністрації: «Ви знаєте, ми пілотуємо чотири школи, у нас стандарт початкової школи вже цього року, реформа розпочнеться фактично 1 вересня 2018 року з прийому до шкіл учнів перших класів. Навіть на цей рік у нас дуже багато є роботи: перепідготувати вчителів. Понад 500 перших класів у нас має бути на наступний рік». Валерій Куліч, голова облдержадміністрації: «Попереду дуже велика робота по втіленню цього закону. Тому що законів у нас дуже багато гарних приймається, а основне питання, як ми з вами на місці його будемо втілювати, яку якість освіти ми будемо мати, На мій погляд, головне досягнення, що відбулось дійсно реальне збільшення зарплати вчителям і ми на сьогоднішній день не маємо проблем з виплатою цієї заробітної плати».

Суттєвий додаток до зарплати чекає на лауреатів престижних освітніх обласних премій імені Георгія Вороного та Софії Русової. Розмір обох премій становить п’ять прожиткових мінімумів. З 2007 року 170 шкільних вчителів, викладачів профтехучилищ, представників позашкілля стали лауреатами премії імені Софії Русової. Тепер їх кількість збільшена ще на 20 лауреатів. Премії Вороного удостоєні викладачі вищої школи. Лауреатів щороку лише п’ятеро. Премія вручається з 2011 року.

/Files/images/русова.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 453