Повернутися до звичайного режиму

НЕ МЕНШЕ 15 УЧНІВ У КЛАСІ: УРЯД ВИЗНАЧИВ СТАНДАРТИ ДОСТУПНОСТІ ЗАКЛАДІВ ОСВІТИ

НЕ МЕНШЕ 15 УЧНІВ У КЛАСІ: УРЯД ВИЗНАЧИВ СТАНДАРТИ ДОСТУПНОСТІ ЗАКЛАДІВ ОСВІТИ

Програма діяльності Кабінету Міністрів України окрім визначених цілей, які реалізовуватиме Міністерство освіти і науки, містить стандарт доступності публічних сервісів та послуг у сфері освіти.

Зокрема, стандарти доступності закладів освіти, що мають бути реалізовані в Україні, містять умову, що час підвезення дітей до опорного закладу має складати не більше 30 хвилин в одну сторону якісним дорожнім покриттям, пише Освіта.ua.

Також українські школи мають отримати швидкісний Wі-Fі Інтернет не менше 100 Мбіт/с, у кожній школі на кожні 300 дітей повинно бути мінімум 2 комп’ютерні класи по 15 комп’ютерів у кожному.

Усі туалетні приміщення мають знаходитись в будівлі закладу освіти.

Всі опорні школи і не менше третини шкіл у містах повинні мати велике або середнє (40 х 60) футбольне поле з професійним штучним покриттям, професійне легкоатлетичне покриття бігових доріжок, поле для міні-футболу із штучним покриттям, майданчик для баскетболу/волейболу з гумовим покриттям, зону воркаута та освітлення всіх майданчиків.

У кожному шкільному класі мають навчатись не менше 15 та не більше 30 учнів.

Має бути забезпечена 100% доступність будівель усіх шкіл, включаючи туалети, для дітей з особливими потребами та доступ для них на кожний поверх.

Кожна школа на 100% має відповідати принципам нового освітнього простору.

Окрім цього на 7 000 дітей у сільській місцевості та на 12 000 дітей у місті має бути створений один інклюзивний ресурсний центр.

100% дітей 4–6 річного віку мають отримати можливість бути охопленими різними формами дошкільної освіти.

Кiлькiсть переглядiв: 336