До викладання інформатики та математики залучать ІТ-фахівців

IT-спеціалісти без досвіду викладання можуть пройти інтернатуру в школі під наглядом досвідченого педагога та стати викладачами інформатики або математики.

Про це повідомили у прес-офісі Міністерства цифрової трансформації.

Згідно з повідомленням, це стало можливим після затвердження Положення про педагогічну інтернатуру.

За словами міністра цифрової трансформації Михайла Федорова, під час розробки Дорожньої карти реформування ІТ-освіти було виявлено, що в Україні недостатньо кваліфікованих вчителів із математики та інформатики.

«Це призводить до зниження загальної якості математичної та STEM-освіти в Україні загалом», – підкреслив міністр.

Тому, на вимогу часу, за інтерном, який бажатиме стати викладачем, у школі буде закріплений певний досвідчений учитель. Він формуватиме спеціальну програму, яка допоможе якнайкраще опанувати практичні навички викладання предмету.

Таким чином, упродовж одного року фахівець без досвіду роботи зможе сформувати та розвинути необхідні навички для навчання дітей та отримати можливість викладати у школі.

У межах проходження інтернатури інтерн має не лише виконувати посадові обов'язки та організовувати освітній процес, а й працювати над набуттям компетентностей зі спеціальності та брати участь у засіданнях професійних спільнот педагогів.

За матеріалами Освіта.ua

Кiлькiсть переглядiв: 126