Сергій Шкарлет розповів про четвертий тиждень навчання в умовах воєнного стану

Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет розповів про початок четвертого тижня навчання в умовах воєнного стану.

«За даними департаментів освіти і науки обласних військових адміністрацій, у 13 областях усі ЗЗСО продовжують освітній процес дистанційно. В одній області частково організовано дистанційне, змішане та очне навчання. У школах 4 областях частково дистанційний процес або канікули. У школах 5 областей частково організовано дистанційний процес, канікули, в деяких заняття призупинено. В одній області, де безпекова ситуація залишається напруженою, освітній процес призупинено. По одній області інформація відсутня через бойові дії в регіоні», – зазначив Сергій Шкарлет.

Станом на 30 березня до навчання повернулися понад 3,3 млн учнів.

Міністр також нагадав, що тимчасово внутрішньо переміщені діти мають можливість долучитися до навчання в школі за місцем тимчасового проживання.

Станом на 30 березня кількість тимчасово внутрішньо переміщених дітей, які долучилися до навчання з інших областей, сягає понад 62 тисячі осіб.

Міністр також розповів про ситуацію в закладах дошкільної освіти: у 8 областях садочки частково використовують елементи дистанційного навчання в роботі з вихованцями та батьками, а деякі ЗДО працюють у звичному форматі.

У 3 областях деякі садочки використовують елементи дистанційного навчання, а також створюють чергові групи навчання у ЗДО.

У решті областей наразі освітній процес не відбувається.

Нагадаємо, для організації навчання великої кількості дітей, зокрема евакуйованих, Міністерство освіти і науки України спільно з компанією Google Україна створили Всеукраїнський онлайн розклад.

Кiлькiсть переглядiв: 63